Schilderworkshop in Groet

'De kracht van intentie'

Hoe fijn is het om tijd en ruimte voor jezelf te hebben waarin je je creativiteit benut, uit je hoofd komt en energie stopt in je intenties.

In een avond en vier ochtenden werk je, in (of buiten) het atelier in Groet, aan je schilderij. Je gaat naar huis met een schilderij dat jou ondersteunt in je intentie. 

Je kunt schilderen wat je wilt met de materialen die je wilt. Marijke werkt veel met olieverf maar ook acrylverf, aquarel en werken met krijt behoort tot de mogelijkheden. Schildersmateriaal is aanwezig evenals een schildersezel en een schort. Ter plekke kun je een katoenen schildersdoek kopen in het voor jou juiste formaat.Je neemt een foto mee naar de workshop dat symbool staat voor wat jij wilt verwezenlijken. In een schilderij en ook in je leven. Dit als vertrekpunt voor de workshop. 

We laten ons inspireren door Lynne McTaggart. Ze experimenteert met groepen op het gebied van intentie-effect oftewel gedachtekracht. Met onze gedachten kunnen we wonderen verrichten: we zijn in staat om ons eigen leven en dat van anderen te helen en de wereld positief te veranderen. Dat effect van gedachtekracht neemt exponentieel toe als we onze gedachten bundelen in een kleine groep. Lynne was zelf verrast over het enorme potentieel van het werken in kleine groepen.

Voor je intentie is het niet noodzakelijk om een precieze foto/beeld mee te nemen maar eentje die je ondersteunt bij het schilderen. Het gaat meer om de onderliggende energie en de inspiratie. Naast de schilderochtenden heb je in de middag en avond tijd voor jezelf om bijvoorbeeld lekker te gaan wandelen aan zee of in het bos, allebei dichtbij.

Wij ontvangen je zaterdag 18 juni om 16.00 uur in het atelier in Groet. Na een kennismaking besteden we aandacht aan je intentie, eten een kopje soep uit eigen tuin en maak je je eerste opzet voor je schilderij.

Van zondag tot en met woensdag werk je van 9.30 tot 12.00 uur in het atelier en daarna lunchen we met elkaar in de aangrenzende tuin. In de middag en avond heb je tijd voor jezelf en kun je je intekenen voor een coachingsgesprek van een half uur. Mocht je meer gesprekken willen dan kan dat ook.

Op maandag verzamelen we ons om 16.00 uur om te bespreken hoe het met jou en je intentie is. Daarna gaan we, voor wie wil, met elkaar eten in een strandtent (eigen kosten). De workshop eindigt woensdagmiddag rond 14.00 uur.

De workshop wordt gegeven door Marijke, kunstenaar (https://www.facebook.com/atelier.degroet) en ik. 

Je kunt schilderen wat je wilt met de materialen die je wilt. Marijke werkt veel met olieverf maar ook acrylverf, aquarel en werken met krijt behoort tot de mogelijkheden. Schildersmateriaal is aanwezig evenals een schildersezel en een schort. Ter plekke kun je een katoenen schildersdoek kopen met het voor jou juiste formaat.

Investering: 350 euro.
Inclusief: schildersmateriaal, simpele avondmaaltijd op zaterdagavond, vier lunches, koffie en thee en een coachingsgesprek van een half uur.

Exclusief: katoenen schildersdoek, ontbijt en diners (behalve zaterdag) en overnachtingen. Mocht je in de buurt willen overnachten dan zijn er tal van mogelijkheden, camping Eldorado in Groet is er eentje van.

Mocht door COVID-19 de workshop niet door kunnen gaan dan ontvang je je geld terug.

Scroll to Top
Scroll to Top